Ebba Åkerstedt

Kategori: text

Torsdagskväll

Sjukaste hände igår. Jag och några till skulle hem till Ebba för en pokerkväll och vi skulle använda godis att spela om. Ebba hade dock inget att spela om så vi tog en promenad till Statoil. Men på vägen dit så ser vi att en bil har kört ner i diket. Vi går ju självklart dit för att se att personen var okej. Min första tanke var att personen måste vara okej för bildörren stod öppen, men när vi kommer fram så satt en kvinna där och vi fick ingen kontakt med henne. Till en början satt hon med öppna ögon men hon svimmade av ganska snabbt. Jag satte mig i baksätet för att kunna hålla upp hennes huvud så hon skulle få fria luftvägar samtidigt som Lovisa stod bredvid henne och försökte få kontakt med henne. Ambulansen kom snabbt när vi ringt och förhoppningsvis mår hon bra idag. 

Vi såg inte när det hände så vi har ju ingen aning om hur länge hon var där innan vi kom. För det var mörkt så man såg knappt bilen och det var många som bara hade åkt förbi. 

Det var minst sagt en riktig chockupplevelse. 

Måndag Imorgon

Genom att bara läsa rubriken så förstår ni säkert att jag har söndagsångest... För det är ju faktiskt så att efter mer än tre veckor så börjar skolan imorgon. Jag gick in på både Tumblr och Weheartit för att hitta inspirerande bilden. Sedan kom jag på att något sådant inte finns... Iallafall inte för mig just nu. Jag kanske ångrar mig efter imorgon. Jag vet en sak säkert, och det är att jag måste börja koncentrera mig mer och försöka hitta inspo och motivation för skolan. 

Gott Nytt Ã…r

2016-01-02. Två veckor in på jullovet. En vecka kvar till skolan. En termin avklarad. En termin kvar. Tre terminer kvar till studenten. 

Tiden rullar på som vanligt och det känns som den går snabbare än någonsin. Bra? Dåligt? Jag skulle säga både och. Jag tycker självklart att det är bra för då kommer skolan ta slut snabbare. Men det innebär samtidigt att man måste ut i arbetslivet och komma på vad man vill göra resten av livet. Om jag ska vara ärlig så skrämmer det mig en aning. Man har alltid varit ett barn som kunnat förlitat sig på sina föräldrar och andra människor runt omkring en. Sedan dagen då man tar studenten så ska man helt plötsligt ut i verkligheten och klara sig själv. 

För vissa kan det vara det bästa som kan hända. Man får äntligen visa vad man går för och man får klara sig själv. Men för andra kan det vara det jobbigaste man måste vara med om. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag känner. Lite av både och tror jag. Det är iallafall skönt att man kan vara en aning positiv och känna att allt kommer ordna sig till slut. 

Nu är det 2016 och många tycker att det kan vara en nystart. Även jag har tänkt så ibland och det är bra att människor kan känna att nyår är en dag då de verkligen ska förändras. Men nu känner jag att om man verkligen vill ha en förändring så ska man börja på en gång. Det kommer aldrig finnas en speciell dag eller datum som allt helt plötsligt kommer fixa sig eller bli bättre. Allt hänger på en själv. Tror man på att man kan göra något så kan man det. Detsamma gäller det om man inte tror att något kommer bli bra. Tro mig, då blir det inte bra. Vad livet består av och vad man gör av det står helt och hållet på en själv. Då spelar det ingen roll om man fortfarande bor hemma och kan förlita sig på sina föräldrar, eller om man bor ensam. 

Dagen du börjar tro på dig själv, är dagen då allt förändras. Vänta inte utan ta tag i det själv. Ingen kommer göra det åt dig. 

Hoppas ni hade en bra och minnesrik nyår.

Att-göra lista för skolan

  • Engelska: Minst två läxor
  • Svenska: Läsa en bok
  • Samhällskunskap: Skriva en motivering till vilket land man vill vara i FN-rollspelet
  • Historia 1: Prov
  • Historia 2: Två redovisningar & prov
  • Geografi: Prov
  • Psykologi: Skriftlig inlämning

Detta är då en lista över vad som ska vara klart i skolan innan jag går på jullov. Om ni undrar varför jag läser två historia kurser så är det för att jag började samprogrammet i år efter att ha gått ett år på natur och jag har då tre kurser att läsa ifatt. Jag har då väldigt tur att det är två kurser som alla andra i min klass läser som jag inte behöver göra så jag läser bara ett ämne mer än dem. Och för er som inte vet vad FN-rollspelet är så kommer jag att publicera ett inlägg om det när det väl pågår. Vilket är i april tror jag...

Iallafall så är det en del som ska göras och som måste pluggas till och jullovet kan inte komma snabbt nog. 

Ny header

Nu har jag fixat en ny header och bilden har den så duktiga fotografen Lovisa Ekeroot tagit! Kika gärna in på Lovisas fanastiska blogg www.loviisaaa.devote.se !! 

Börjar om på nytt

Som rubriken säger så ska jag börja blogga igen och då börja om från första början. Igen. De senaste månaderna har jag inte bloggat något och när jag väl gjorde det så knövlade jag väldigt mycket. På det sättet att jag inte var så aktiv i mitt bloggande, men också med att jag bytte bloggplats och så. Som jag sagt så många andra gånger så ska jag ändra på det och den här gången tänker jag hålla det. 

Samtidigt som det var skönt att ta en paus från mitt bloggande så har jag ändå saknat det. Att kunna skriva av mig mina känslor och bara dela med mig om mitt liv. Så jag hoppas du stannar kvar! 

Upp