Ebba Åkerstedt

Kategori: böcker

The Mortal Instruments

Som ni vet så har jag ju velat läsa bokserien The Mortal Instruments ganska länge och därför tog jag förra veckan tag i det och beställde hem alla sex böckerna! Dom är så sjukt snygga och jag ska sätta mig ner och läsa den första boken nu! 

Ha en bra kväll!<3

Ignite Me

Då har jag läst ut Shatter Me trilogin för andra gången och böckerna var ännu bättre på engelska än när jag läste dem på svenska första gången! Detta är för tillfället mina favoritböcker och alla tre är lika bra så jag tipsar! 

Nu väntar jag på att Malin och Julia ska komma hem till mig för vi ska ta en liten tjejkväll, så det ska bli mysigt. 

Jag önskar er en bra helg!<3

Böcker jag vill läsa


RÖD DROTTNING

Röd Drottning är en bok som jag absolut rekommenderar för alla er bokslukare där ute. 

Handling:

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån – och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll… 

Upp