Ebba Åkerstedt

Två timmars hål

(Tb till mitt "långa" hår)

Hej på er! Just nu sitter jag i skolan och fördriver tiden för det är nämligen så att vi har ett hål på två timmar... Det på grund av att de flesta av våra lärare ska på en utbildning så därför har dagen brutits. Men självklart så ska inte läraren till vår sista lektion på den utbildningen så det är bara att vänta på filosofin som vi dessutom bara har i 40 minuter. Jag hoppas ni har bättre tur. Det positiva är väl att jag kan använda den här tiden till att plugga, men det är risk för att det inte kommer bli så. Som nu när jag bloggar istället haha. 

- Ha en bra dag!

En lugn dag

Hej alla fina! Idag var jag i skolan igen, men jag vet inte om det är något jag är glad för eller inte. Självklart är det skönt att inte behöva ligga sjuk hemma i sängen, men samtidigt blir det jobbigt för när man är frisk finns det ingenting att skylla på för att kunna skjuta upp skolan. Och nu ligger jag efter lite så jag måste plugga ikapp. Tack och lov var det iallafall en kort dag för började halv tolv och slutade tre så hade bara två lektioner. 

- Ha det bäst!

Tillfrisknar

Hej på er! Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna för febern har hållit i sig. Idag tror jag är första dagen som jag inte har någon feber. Nu är det alltså bara hostan och förkylningen som måste försvinna innan jag återigen kan ta tag i träningen. Och det längtar jag efter! Känner mig dock jättesvag i kroppen, men nu när jag är någorlunda frisk kommer jag nog orka äta lite mer mat så energin kommer tillbaka. Imorgon blir ett litet test för jag planerar att ta mig iväg till skolan så då får vi se hur det går. Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och plugga på filosofin. 

- Ha det så bra!

Krya-på-dig present

Hej på er! Det blev som jag trodde att febern blev värre igår så ingen skola idag heller. Mamma tror att jag har fått influensa eftersom jag annars inte brukar ha så hög feber såhär länge och när jag läste om det så har jag i princip alla symtom för influensa. 

Men den här dagen blev iallafall mycket bättre när Jonna helt plötsligt dök upp hemma hos mig med en massa godsaker i en cellofaninpackning och en gullig lapp till, som en krya-på-dig present. Det hon kom med var ett wienerbröd, ett trepack med popcorn, tre sharonfrukter och sist men inte minst en perfekt sallad från Mellas! Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar min underbara bästis och jag skulle aldrig klara mig utan henne. Även fast hon bara tittade in en snabbis för att lämna det här så var det kul att få se henne. Det är nästan en vecka sedan jag träffade henne så jag har saknat henne. Så blir det när man nästan träffas varje dag annars haha. 

- Jag hoppas att ni har en bra dag!<3

Kvällssnacks

Mitt hårs evolution

Hej på er igen! Jag satt och bläddrade igenom min instagram och började då tänka på hur mycket jag förändrar mitt hår så jag tänkte att jag skulle försöka mig till att skapa en liten tidslinje. Det här är bara en bråkdel av allt jag har gjort med mitt hår under min livstid, men jag tänkte att det kan räcka med att lägga ut vad som har hänt under gymnasietiden. Och det har hänt en del... (Jag har hoppat över en lugg eller två, men det syns på några bilder att det är kortare upptill)

Den första bilden är tagen för drygt två år sedan och mitt hår har aldrig varit så långt och friskt förut. Bild nr2 är tagen cirka fyra månader senare efter att jag permanentade håret och totalt förstörde det. Så p.g.a. att mitt hår blev så slitet så klippte jag av det tillslut.

Så i början av sommaren 2015 blev jag korthårig och hade min naturliga hårfärg, som jag efter sommaren ändrade jag till brunt och sedan till platinablond vid jul. 

Mitt hår började växa, men i maj månad var det dags för en förändring igen och jag klippte sidecut som jag körde stenhårt på hela sommaren 2016. Men när skolan började slutade jag raka håret och lät det växa, och samtidigt som det växte, växte även resten av håret. För jag kände att jag ville ha långt hår till studenten och balen, men det ändrades snabbt.

För i december 2016 klippte jag av mig allt hår! Bye bye längderna, hårsnoddar och störningar i sömnen, hej till hårprodukter och mössor när virvlarna tar över. 

Som ni kanske har förstått så gillar jag att göra saker med mitt hår och det har nog mest att göra med att jag blir uttråkat när det ser likadant ut för länge. Vissa saker kan jag ha tänk på i flera år, medan andra frisyrer är totala impulser som jag kommit på samma kväll. Som de gånger jag har klippt lugg t.ex. haha. 

- Ha det så bra!

Tisdag 24 Januari

Hej på er! jag är fortfarande sjuk och har hittills även spenderat den här dagen i sängen framför filmer. Jag mår dock bättre idag så jag ska försöka ta tag i livet och plugga lite, för det är ju så att skolan inte väntar på någon. Jag har egentligen ett prov i naturkunskapen på torsdag, men eftersom jag har varit sjuk har jag inte orkat pluggat, plus att böckerna är i skolan... Så det provet får vänta! Därför ska jag skriva en text i filosofi som handlar om vetenskap eftersom att det är det som ska in först av det jag har att göra. 

Jag hoppas verkligen att jag blir frisk snart och jag tror jag är på rätt väg iallafall! Hade knappt någon feber imorse, men jag brukar alltid få högre temp på kvällen, så vi får väl se om det bli någon skola imorgon... 

- Ha det bra!

En sjukling i sängen

Hej på er alla fina! Förlåt att det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna, men det blev så sent fredag och lördag, och igår blev jag sjuk... Vaknade upp med feber så igår låg jag i sängen hela dagen och sov större delen av tiden. Tack och lov för Alvedon säger jag bara! Så på grund av det har jag stannat hemma idag, och precis som igår så har jag spenderat dagen i sängen. Det som känns mest typiskt är ju att jag alltid blir sjuk när jag äntligen kommit igång med träningen igen, mitt immunförsvar blir jättedåligt... Självklart blir skolan också lidande, och jag har verkligen inte tid för att vara sjuk nu. Jag är redan stressad som det är. 

Matlusten försvinner ju också helt så någon energi känner man ju inte direkt i kroppen, men mamma kom hem med nötter och yoghurt som är lättare att få i sig. Men jag hoppas verkligen att ni klarar er utan att bli sjuka!

- Ha det bäst!

Efter skolan

Hej på er igen! Som jag nämnde i det förra inlägget så har jag varit och gymmat med Hanna. Vi värmde upp genom att gå på bandet i några minuter och då hade jag lutning på 2.0 och hastighet 6.0. Sedan gick träningen ganska snabbt och jag var inte så taggad idag så träningen blev ganska lugn.

Jag köpte ju även en sallad efteråt som jag tog med hem och njöt åt samtidigt som jag tittade på film. Efter maten tog jag ett underbart varmt bad och efter det har jag bara suttit framför datorn och tittat på film. En lugn kväll helt enkelt och jag ska även försöka lägga mig någorlunda i tid idag så jag är pigg imorgon. För då är jag förhoppningsvis mer taggad för att träna och kan ta ut mig mer än idag. 

- Ha det så bra!

Äntligen helg

Hej alla fina! Idag fick jag vakna upp till en otroligt vacker himmel och njuta av den hela vägen till skolan. Det var en liten tröst för provet som jag har skrivit idag på samhällen som handlade om internationell ekonomi. Det gick jättedåligt, men jag hoppas att det finns en chans för mig att komplettera upp betyget så inte hela kursbetyget får lida bara på grund av det här provet. 

Annars har det varit en bra dag hittills. Jag har slutat för dagen, men jag sitter just nu inne i ett klassrum med naturklassen som jag gick i första året för jag väntar på Hanna som jag ska åka och träna med när hon har slutat. Hon har svenskalektion nu och den läraren är så bra så det är inga problem att jag sitter här inne med dem, sålänge jag inte stör då såklart haha. Efter gymmet får jag se vad det blir för har inte planerat något. Jag ska köpa en sallad efter träningen som jag ska ta med hem iallafall och så ska jag kolla lite serier eller om jag hittar en bra film. Jag är otroligt tacksam för att det är helg nu, för jag känner att jag behöver lite tid till att planera min vardag lite bättre än jag har gjort förut. 

- Hoppas ni får en bra helg!