Ebba Åkerstedt

De senaste dagarna

Nu var det några dagar sedan jag bloggade och det har hänt lite saker. I måndags åkte jag och mamma till Skövde för att hälsa på hennes bästa kompis Malena och hennes dotter Rebecca. Det var supermysigt att träffa dem igen och det blev en tacokväll och sällskapsspel efteråt. Vi spenderade natten där och på morgonen åkte vi till Malenas föräldrar där vi fick frukost. Sedan bar det vidare till mammas kusin Susanne där vi fick lunch. Det var roligt att träffa henne och min lilla tremänning på sex månader! Urgullig är hon! Till sist åkte vi till Lidköping till mammas andra kusin där vi fick fika och kvällsmat. Vi åkte hem ganska sent och kom inte hem fören efter tolv. Men det var två väl spenderade dagar. 

Igår lunchade jag med Hanna och Julia. Det var länge sedan vi tre gjorde något tillsammans och det var roligt att alla tre umgicks igen. Vi tog en runda på stan där jag köpte en jacka och ringar på HM och en hårfärgspensel. Den penseln fick jag nytta av på kvällen när jag hjälpte Hanna att bleka sitt hår. Jag ska bleka det imorgon också för att få bort med av den gula nyansen, men jag tror att det kommer bli bra i slutändan! 

På tal om att bleka håret... Det är ju faktiskt något som jag har gjort! Jag gjorde det förra veckan och jag är sååå nöjd! Det blev väldigt gult i början, men tack vare några omgångar med silverschampo, silver-hårinpackning och silverbalsam så är håret nästan helt vitt nu. Håret börjar till och med få en grå nyans, vilket är precis vad jag är ute efter! Bilder kommer jag antagligen lägga upp när håret når sitt slutresultat. 

Ikväll ska jag på bio men Jasmine och Hanna och mamma gör hembakad pizza så detta blir en bra kväll! Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

Hej mitt vinterland

Idag blev det en ganska lugn dag. Jag träffade Malin och Julia och så tog vi en liten promenad i snövädret. Sedan gick vi tillbaka hem till Malin där jag hjälpte henne att bleka sin utväxt och efter det fikade vi och spelade spel. Jag kom hem igen runt sex och sedan dess har jag suttit vid datorn och kollat på en serie som heter Da Vinci's Demons. En serie jag verkligen rekommenderar! Försökte hitta någon riktigt bra film, men det misslyckades totalt, så om ni har några tips får ni gärna dela med er av dem. 

Gott Nytt År

2016-01-02. Två veckor in på jullovet. En vecka kvar till skolan. En termin avklarad. En termin kvar. Tre terminer kvar till studenten. 

Tiden rullar på som vanligt och det känns som den går snabbare än någonsin. Bra? Dåligt? Jag skulle säga både och. Jag tycker självklart att det är bra för då kommer skolan ta slut snabbare. Men det innebär samtidigt att man måste ut i arbetslivet och komma på vad man vill göra resten av livet. Om jag ska vara ärlig så skrämmer det mig en aning. Man har alltid varit ett barn som kunnat förlitat sig på sina föräldrar och andra människor runt omkring en. Sedan dagen då man tar studenten så ska man helt plötsligt ut i verkligheten och klara sig själv. 

För vissa kan det vara det bästa som kan hända. Man får äntligen visa vad man går för och man får klara sig själv. Men för andra kan det vara det jobbigaste man måste vara med om. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag känner. Lite av både och tror jag. Det är iallafall skönt att man kan vara en aning positiv och känna att allt kommer ordna sig till slut. 

Nu är det 2016 och många tycker att det kan vara en nystart. Även jag har tänkt så ibland och det är bra att människor kan känna att nyår är en dag då de verkligen ska förändras. Men nu känner jag att om man verkligen vill ha en förändring så ska man börja på en gång. Det kommer aldrig finnas en speciell dag eller datum som allt helt plötsligt kommer fixa sig eller bli bättre. Allt hänger på en själv. Tror man på att man kan göra något så kan man det. Detsamma gäller det om man inte tror att något kommer bli bra. Tro mig, då blir det inte bra. Vad livet består av och vad man gör av det står helt och hållet på en själv. Då spelar det ingen roll om man fortfarande bor hemma och kan förlita sig på sina föräldrar, eller om man bor ensam. 

Dagen du börjar tro på dig själv, är dagen då allt förändras. Vänta inte utan ta tag i det själv. Ingen kommer göra det åt dig. 

Hoppas ni hade en bra och minnesrik nyår.