Ebba Åkerstedt

Gott Nytt Ã…r

2016-01-02. Två veckor in på jullovet. En vecka kvar till skolan. En termin avklarad. En termin kvar. Tre terminer kvar till studenten. 

Tiden rullar på som vanligt och det känns som den går snabbare än någonsin. Bra? Dåligt? Jag skulle säga både och. Jag tycker självklart att det är bra för då kommer skolan ta slut snabbare. Men det innebär samtidigt att man måste ut i arbetslivet och komma på vad man vill göra resten av livet. Om jag ska vara ärlig så skrämmer det mig en aning. Man har alltid varit ett barn som kunnat förlitat sig på sina föräldrar och andra människor runt omkring en. Sedan dagen då man tar studenten så ska man helt plötsligt ut i verkligheten och klara sig själv. 

För vissa kan det vara det bästa som kan hända. Man får äntligen visa vad man går för och man får klara sig själv. Men för andra kan det vara det jobbigaste man måste vara med om. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag känner. Lite av både och tror jag. Det är iallafall skönt att man kan vara en aning positiv och känna att allt kommer ordna sig till slut. 

Nu är det 2016 och många tycker att det kan vara en nystart. Även jag har tänkt så ibland och det är bra att människor kan känna att nyår är en dag då de verkligen ska förändras. Men nu känner jag att om man verkligen vill ha en förändring så ska man börja på en gång. Det kommer aldrig finnas en speciell dag eller datum som allt helt plötsligt kommer fixa sig eller bli bättre. Allt hänger på en själv. Tror man på att man kan göra något så kan man det. Detsamma gäller det om man inte tror att något kommer bli bra. Tro mig, då blir det inte bra. Vad livet består av och vad man gör av det står helt och hållet på en själv. Då spelar det ingen roll om man fortfarande bor hemma och kan förlita sig på sina föräldrar, eller om man bor ensam. 

Dagen du börjar tro på dig själv, är dagen då allt förändras. Vänta inte utan ta tag i det själv. Ingen kommer göra det åt dig. 

Hoppas ni hade en bra och minnesrik nyår.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas