Ebba Åkerstedt

Kreativitet och Mindfulness

För några dagar sedan beställde jag hem en "målarbok för vuxna" från adlibris och den kom hem idag! Jag har velat ha en sån målarbok ganska länge för tycker det skulle vara mysigt att sitta och måla lite om man inte har något att göra eller om man behöver en paus från typ plugg. Det finns olika sorters målarböcker men jag är supernöjd med mitt val för bilderna i den är så fina! Det blev även att köpa hem nya färgpennor eftersom jag inte har några bra. 

Om en halvtimme blir det att åka iväg för att köra ett core/ass pass och jag får skjuts av ingen mindre än Hanna som tog körkort idag!! 

Onsdag = lillördag

Idag var en bra dag för jag fick träffa Malin och Julia! Det känns som det var evigheter sedan vi sågs. Antar att det blir så när man på lovet sågs ganska ofta till att knappt ses en gång i veckan när skolan börjat igen... Det var mysigt iallafall och som ni ser på bilden så fikade vi lite. Det blev att vi köpte daimtårta och så hade Julia kakor hemma. Supergott! Perfekt med lillördag så man har något att skylla på när man äter lite onyttigt. 

Outfit

För några månader sedan fick jag en fråga i skolan om jag var emo eftersom jag hade svart nagellack. Jag svarade nej av ren reflex eftersom jag (och jag antar att många av er) såg det som något man inte vill vara. Att vara emo har inte fått så bra reaktioner och jag tror jag blev rädd för vad han skulle sagt om jag sa ja. 

Istället skulle jag har frågat honom vad han tyckte och att hans intryck av mig stämde. Lika väl som alla andras intryck. För är det inte så att alla faktiskt får tycka vad man vill? Men vad spelar det egentligen för roll vad andra tycker? Det är ju ändå intrycket man har av sig själv som betyder något. Gillar man det man ser så är det helt klart toppen, annars kanske man behöver göra något annorlunda. 

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur jag ser mig själv. Oftast trivs jag ganska bra med mig själv och det kan jag säga beror på vilka kläder jag har på mig. Jag vill inte ge mig själv en etikett. Jag är inget emo, ingen hipster, ingen grunge. Samtidigt är jag även allt det där och lite till. 

Kläderna på bilderna ovan är bara en bråkdel. 

Jag får ofta höra frågan: "Har andra på sig sånt där?" och jag svarar alltid likadant: "Jag vet inte och jag bryr mig inte för jag vill varken vara eller se ut som alla andra" 

Hela nästa vecka tänker jag lägga ut bilder varje dag på "dagens outfit".

Flummigt inlägg, men vem bryr sig. 

Träning förgyller livet

Efter skolan idag blev det att åka hem äta lite och sedan dra för att träna direkt. Jag testade Step idag för första gången. För er som inte vet vad det är så är det ett konditionspass där man använder en stepbräda som verktyg. Antar att ni förstår att man använder den för att göra olika kombinationer av steg osv. Det var riktigt roligt, men såå jobbigt. Jag kom hem för ett tag sedan och efter duschen gjorde jag en supergod smoothie! I den hade jag hallonyoghurt, lite mjölk och frysta bär. Jordgubbar, hallon och blåbär. Det är perfekt om man inte är tillräckligt hungrig för att äta mat, men ändå behöver få i sig något efter träning. 

Imorgon är det äntligen fredag igen, så kämpa sista skoldagen innan helgen! 

En kort dag

Lyckliga jag hade bara en lektion idag! Jag började 10.50 och slutade 12.00! Så chill! Dock stannade jag kvar en stund för att äta lunch och göra färdigt några uppgifter i naturkunskapen. Nu ska jag plugga engelska glosor. 

18 års firande

Igår fyllde en av mina äldsta vänner hela 18 år! Det firades med en liten överraskningsfest med hennes närmsta vänner, pojkvän och en kompis till honom. Jag och Jasmine stod för maten och vi gjorde tacos. Enkelt och relativt billigt. Gott är det också såklart! Hanna har sparat sig till sin 18 års dag med att dricka så igår var det första gången hon gjorde det och det var riktigt kul att få vara med och inviga hennes alkoholkonsumerande haha! 

Det blev en lyckad kväll!

Alan Rickman

Som jag tror att de flesta av er redan vet så gick ju den otroligt duktiga skådespelaren Alan Rickman bort idag pga. cancer. Om ni som jag är en Harry Potter älskare så vet ni vem han är och det är verkligen hemskt att tänka att en man som varit en stor del av ens uppväxt gått bort. Nu har han ju inte bara varit med i filmerna om Harry Potter, men det är från de filmerna som jag minns honom. 

I'll Raise My Wand For Alan Rickman

Voltaire - Candide

Här har jag möse (mysigt) ner mig bland mitt täcke och mina kuddar när jag ska plugga. Mobilen ligger på laddning och musik lyssnas från datorn. Jag försöker läsa ut boken som ska vara utläst tills imorgon och till det har jag en påse naturgodis. Mamma kom även in med en kopp kaffe! Jag har sagt till mig själv att jag ska sluta med kaffe, för det är nästan som om jag är beroende av det. För om jag inte har druckit kaffe under en dag får jag huvudvärk... Men det är svårare än jag trodde det skulle vara, haha. Nu ska jag återgå till plugget!

Skolstart och annat ointressant

I brist av bilder (som vanligt...) så har ni här en bild av mig med mina nya hårfärg! Jag har varit blond förut, men absolut inte såhär blond! Men jag är iallafall supernöjd! Mitt mål är ju dock att få närmare vitt hår så att jag sedan kan färga silvergrått! Tycker det är såå snyggt! Jag börjar redan få lite resultat med mitt silverschampo, men det är inte ens nära färgen jag vill ha som slutresultat. Jag trivs så mycket bättre som en blondie.

Om jag nu bortser från mitt hår... Så har ju faktiskt skolan börjat igen. Det är lite blandade känslor. Samtidigt som det är skönt att träffa kompisar och få en någorlunda strukturerad vardag så väger läxor och tidigare mornar ner ganska tungt. Jag ska läsa klart en bok tills på torsdag men det går trögt ska jag säga er. Det är nämligen en bok som Voltaire skrivit och den är sjukt ointressant. Det finns nästan inga detaljer av händelserna och man så gott som flyger genom tiden. Efter bara några kapitel hade redan sex månader passerat. 

Jag ska inte fortsätta tråka ut er med prat om skolan utan jag ska snart gå och lägga mig och så önskar jag er en fortsatt bra tisdagskväll! 

Måndag Imorgon

Genom att bara läsa rubriken så förstår ni säkert att jag har söndagsångest... För det är ju faktiskt så att efter mer än tre veckor så börjar skolan imorgon. Jag gick in på både Tumblr och Weheartit för att hitta inspirerande bilden. Sedan kom jag på att något sådant inte finns... Iallafall inte för mig just nu. Jag kanske ångrar mig efter imorgon. Jag vet en sak säkert, och det är att jag måste börja koncentrera mig mer och försöka hitta inspo och motivation för skolan.