Ebba Åkerstedt

Nyttiga Chokladbollar och Te

Efter att jag har gjort absolut ingenting den här veckan så fick Julia med mig ut en stund igår kväll. Vi svängde ner på stan för att se om det hände något roligt, men som vanligt så är det relativt dött i Karlskoga och är man inte 18+ så finns det ingenting att göra. Så till slut hamnade vi på Max där jag köpte en hamburgare. Sen åkte vi hem till Julia för hon hade testat ett supergott chokladbollsrecept som hon ville att jag skulle smaka på. Ska jag vara ärlig så var jag ganska skeptisk till om det skulle vara gott för jag har smakat nyttiga chokladbollar förut och inte alls tyckt om dem, för det är ju dadlar i... Men jag blev glatt överraskad och de va supergoda!! Ett perfekt alternativ om man känner att man vill bli nyttigare, och de var ganska mastiga så man behöver inte äta så många heller, vilket jag tycker är perfekt. Så det blev ett mysigt te-fika igår kväll och jag kom inte hem allt försent heller utan jag tror att jag gick och la mig vid elva, halv tolv redan. 

Ha en bra lördag!<3

ME

Body Balance

Då kom man hem ganska nyss från ett härligt Body Balance pass och gud vad skönt det är att träna! Jag var iväg med Hanna och Julia, och att ha träningskompisar med sig gör det bara ännu roligare. Ber om ursäkt att bilderna är så suddiga, det beror på att jag tog dom i all hast, men jag hoppas ni står ut haha. 

Just nu sitter jag med en hårinpackning i håret som snart ska sköljas ur och efter duschen blir det att göra havregrynsgröt. Mums!

Ha en bra kväll!<3

The Mortal Instruments

Som ni vet så har jag ju velat läsa bokserien The Mortal Instruments ganska länge och därför tog jag förra veckan tag i det och beställde hem alla sex böckerna! Dom är så sjukt snygga och jag ska sätta mig ner och läsa den första boken nu! 

Ha en bra kväll!<3

Kaktus x3

En Sommardag i Juli

Ignite Me

Då har jag läst ut Shatter Me trilogin för andra gången och böckerna var ännu bättre på engelska än när jag läste dem på svenska första gången! Detta är för tillfället mina favoritböcker och alla tre är lika bra så jag tipsar! 

Nu väntar jag på att Malin och Julia ska komma hem till mig för vi ska ta en liten tjejkväll, så det ska bli mysigt. 

Jag önskar er en bra helg!<3

Ännu en måndag

För er som inte redan visste det så är det måndag idag, woho!! Ironi på hög nivå... Jag hade gjort vad som helst för att få lägga mig i sängen och sova igen. Men, men, det är en ganska lugn dag. Just nu har vi muntliga nationella i engelska, vilket inte alla har samtidigt så vi sitter i biblioteket och jobbar med andra ämnen. 

Ha en bra dag!

Julia Rosenberg

För ett par veckor sedan tog jag lite bilder på min underbart vackra vän Julia! 

Klicka HÄR för att komma till hennes blogg.

FN-rollspelet

I onsdagskväll började det vi har på min gymnasieskola som heter FN-rollspelet. Det innebär kort och gått att vissa klasser är med i ett rollspel där man representerar olika länder. Man är cirka tre-fem personer i varje land och under det här årets rollspel tror jag att det var 36 länder med. Ni kan nog förstå att det är ett ganska stort rollspel, för det håller på i tre dagar också. På onsdagskvällen hölls öppningstalen, en person från varje land läser upp ett tal som ska företräda landet och dess åsikter inför alla andra. På torsdagen och fredagen har man inga vanliga lektioner utan man befinner sig i en stor sal där länderna ska förhandla och debattera. Årets tema var flyktingkrisen och man ska då genom resolutioner (förslag) komma fram till lösningar på problemet. Allt ska även vara väldigt formellt så man ska använda ett korrekt och artigt språk och man ska vara formellt klädd. 

Det här är verkligen superkul för man ska ju då representera sitt lands åsikter så om man t.ex. representerar Nord Korea så ska man framföra att man inte tycker att man ska lägga sig i andra länders angelägenheter och att man i stort sätt ska stänga sina gränser. 

Ni kan ju tänka er vad roligt det var att sitta och kolla när Nord Korea och USA debatterade med varandra. Det var även roligt att se på när USA och Ryssland "attackerade" varandra med kritik o.s.v. 

Det jag tror är allra roligast under de här tre dagarna är iallafall banketten som skolan anordnar på torsdagskvällen. Då lagar elever som går trean i restaurang maten och man klär upp sig. Efter maten och efterrätten så får de länder som vill framföra ett spex för de andra. Det var bl.a. två länder från min klass som hade spex och det var sååååå kul! 

När allt är slut delas tre priser ut och det är, pris för bästa spex, pris för bästa land och pris för bästa talesman. 

De som anordnar rollspelet är sam tvåor som har det som sitt gymnasiearbete. De ser till att boka lokal och får fram information och så till klasserna som ska delta och de bokar även in personer som jobbar med FN på riktigt. I år var det två kvinnor som agerade ordförande under rollspelets gång. 

 

Bild 1,2,3,4 är från öppningstalen.

Bild 5,6 är från debatterna dagarna torsdag och fredag. 

Bild 7 är från banketten

Ber om ursäkt för dåliga och lite bilder.