Ebba Åkerstedt

Mörka tider lyses upp

Första snön kom ju för några dagar sedan och vad glad jag blev! Jag tycker det är så fint och det blir så mysigt. Det blir ju även ett plus i kanten att den vita snön lyser upp en aning i mörkret. Vi har även fått upp julbelysningen och det är faktiskt första året som vi har det och jag älskar det! Jag har alltid velat ha lite ljus på gården vid juletid för det är så fint och det blir en härlig känsla när man ser ljus lite här och var. Det får en att stå ut med mörkret. 

Julkänslan i år är fantastisk! Speciellt på grund av att jag renoveringen av mitt rum. Det kommer bli så mycket roligare nu med julpynt och inredning när jag har ett sovrum som jag själv fått bestämma hur det ska se ut. Jag har även börjat planera lite julklappar. Jag var hos Malin förut med Julia och vi lottade om vem vi ska köpa julklappar till. Vi ska inte säga vem vi ska ge till för vi ska skriva ett rim om den personen och så ska vi gissa vilken present som hör till vem och så ska vi även skriva ett rim om själva presenten så ska vi få gissa lite. Kommer bli så kul! Jag vet nog redan vad för present jag ska ge! 

Renovering

Nu är vi på gång med renovering av mitt rum! I hela mitt liv har jag bott i rummet när det sett ut såhär med den gula väggen (som de första åren var väldigt fint). Men jag har tröttnat! Jag har velat göra om väääääldigt länge, men det har liksom aldrig blivit av. Tur är väl det för det är ett faktum att jag inte har samma stil idag som jag hade när jag var tolv år... 

Det känns helt underbart och jag längtar tills det är klart och jag får visa slutresultatet här på bloggen. Dock så blir det samtidigt en sorg för jag är vad jag skulle kalla är en starkt nostalgisk person. För det blir ju lite så att en del av min barndom försvinner när den gula färgen på väggen försvinner. Men, men... Man måste ju gå vidare i livet. Jag är iallafall såå taggad för ska bli riktigt mysigt med nytt till jul! 

Höstens skiftningar

Höstkänslan har ju funnits ett litet tag nu, men just idag fick jag verkligen känslan av att det varma vädret är borta. Det har varit så soligt och fint vilket har varit helt underbart när den tidiga höstens alla fina färger dyker upp. Nu är ju allt bara brunt och i princip alla löv är borta och ingen sol skiner. Nu dröjer det nog inte länge tills man vaknar upp till regn och rusk. Förut hade det nog stört mig, men ska jag vara ärlig så gör det mig inte så mycket. Det är självklart att det är jobbigt med regn och kyla, men samtidigt är det lite mysigt. Man får göra det bästa av situationen.  

Upp