Ebba Åkerstedt

23 Juli 2015

För några dagar sedan åkte jag, mamma och pappa till Borås djurpark. Det var riktigt mysigt och den var lagom stor, så man tröttnade inte på att vara där. Alla djur var fina och jag som älskar djur tyckte att det var så mysigt att spändera en dag på en djurpark. Det var dock två djur som jag personligen tycker stack ut, och det är tigern och påfågeln. Tänker man på en tiger tänker man kanske inte att de är så speciella, utan att de bara är en stor katt med ränder. Men jag tycker inte det. De är riktigt ståtliga djur och jag skulle också säga att de är mäktiga, liksom kolla bara på framtassarna! Tigern är den verkliga djungelns konung. Påfågeln behöver jag kanske inte ens säga varför jag gillar, men jag gör det iallafall. Färgerna är ju helt fantastiska. Dessutom gillar jag spröten de har på huvudet. 

Lite av det goda

Trots det dåliga vädret så gav jag mig ut och plockade jordgubbar. Jag var så sugen då våra jordgubbar är sååå söta och jag tänkte inte låta lite regn stoppa mig. Dock så blev det lite kallt åt händerna. Men, men... Vad gör det? Så dagens mellanmål består av vaniljkvarg med jordgubbar och en kopp kaffe till det. Perfektion! 

Släktträff

Karin, Jonatan och Björn (från USA)

Morfar i mitten och hans syskon

Jag som trodde att jag efter tre veckors jobb inom kommunen skulle få sommarlov på riktigt. Men icke sa nicke. Då fick jag istället ett till jobb, nämligen att sälja jordgubbar. Till en börjar var det bara en pina att ta sig iväg, men nu är jag riktigt tacksam för jobbet. Självklart för att jag tjänar pengar, men främst för att det ger erfarenhet och det är steg längre in på arbetmarknaden. 

Förutom det så har inte så mycket hänt. För till skillnad från kommunen som bara ger fyra timmar jobb om dagen så är dagarna lite längre med jordgubbsförsäljningen och jag har inte hunnit med så mycket annat. Eller orkar för den delen. Men igår så träffade jag iallafall släkten. För det var nämligen så att släktingar från USA kom på besök. Det var Morfars tremänning och två till så det var såklart ganska avlägsna släktingar. Och eftersom min mamma är som hon är så snackade hon till sig så jag kanske ska få åka till dem någon gång i USA. Vilket jag såklart är tacksam för! 

Kvällspromenix

Som vanligt så har det varit en lugn dag. Efter jobbet kom jag hem och la mig i solen några timmar och efter det blev det att gå ut och gå med underbara Julia! Sommarvärmen är så härlig så en kvällspromenad passade bra och jag tog med mig kameran i hopp om att få till några bra bilder, men det ligger mycket träning framför mig med olika inställningar för att det ska bli riktigt bra bilder.

Upp