Ebba Åkerstedt

Lördagsplugg

Fram tills nu har jag bara chillat med att kolla på film, men har även skrivit lite. Så det är dags att ta tag i livet och det gör jag genom att börja på psykologiuppgiften som ska in senast fredag. Till det har jag kokat en kopp te och gjort en kaviarmacka. Självklart har jag också musik i öronen för det är ett måste när man pluggar!

Äntligen helg

Den här helgen kom inte en dag för tidigt! Jag kan inte säga med ord hur mycket jag längtar till jullovet, det är mycket iallafall. Min motivation ligger nere på noll för tillfället så att vi snart får ledigt är väl tur det för jag vet inte hur bra jag skulle klara alla skoluppgifter vi kommer få om det skulle vara mycket kvar. Jag hoppas ni har bättre koll och mer motivation gällande allt som har med livet att göra än vad jag har just nu. Och med det sagt så säger jag godnatt nu. 

Kördelux

Igår var en superbra dag! Till att börja med så hade jag sovmorgon till 10.50 som jag har varje tisdag med engelska som första lektion, men igår var det även min enda lektion! Annars har jag naturkunskap också men den lektionen var inställd, vilket jag inte kunde säga emot. När jag kom hem så tog jag en chill dag trots att jag egentligen behövde plugga. Iallafall så vid halv fem åkte jag, brorsan och min kompis till Bregårdsskolan för min mamma skulle ha konsert med sin kör. Hon "leder" en kör med funktionsnedsatta personer och de heter Kördelux. Vi hade lovat att vi skulle hjälpa till så jag och min kompis tog emot biljetter tillsammans med några andra. Konserten som började halv sju var såå bra och jag är så himla stolt över mamma! Har tyvärr inga bra bilder, men det kanske jag kan fixa fram!

Idag har också varit en lugn dag för har varit hemma från skolan. Jag drack nästan ingenting igår vilket ledde till att jag fick huvudvärk. Men nu är det bättre och jag ska till skolan imorgon. Jag följde med mamma och handlade för jag skulle laga kvällsmaten. Sedan åkte vi till Konsum för att hämta ut ett paket och det var min tröja jag beställde för cirka två veckor sedan som hade kommit! Jätteskön verkligen! Jag köpte även två krukor och ett "nedräknings" ljus till Julafton. Har ju några dagar att ta igen på ljuset men... 

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!<3

Andra Advent

Idag är det andra advent och dagen har varit lugn. Har kollar lite serier, pluggat och nu sitter jag och kollar på Dieselråttor och Sjömansmöss som är den absolut bästa julkalendern som gjorts! 

RÖD DROTTNING

Röd Drottning är en bok som jag absolut rekommenderar för alla er bokslukare där ute. 

Handling:

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån – och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll… 

Så gott som färdigt

Mitt rum är äntligen så gott som färdigt och det är helt underbart!! Bilderna som är överst är ju då före-bilder och de understa bilderna är efter-bilder. Dock så blev det ju lite konstigt med före-bilderna för vi hade redan plockat ut allt jag hade där inne förutom sängen så tyvärr har jag inte bra bilder på hur det såg ut innan... Men ni ser ju ändå skillnaden på färgerna. 

Det enda som saknas i mitt rum nu då är ju gardiner, lite hyllor, spegeln och kanske nåt litet sängbord. Och en stol till skrivbordet såklart. Taklisterna ska sättas upp imorgon. Men jag är supernöjd med rummet!

Att-göra lista för skolan

  • Engelska: Minst två läxor
  • Svenska: Läsa en bok
  • Samhällskunskap: Skriva en motivering till vilket land man vill vara i FN-rollspelet
  • Historia 1: Prov
  • Historia 2: Två redovisningar & prov
  • Geografi: Prov
  • Psykologi: Skriftlig inlämning

Detta är då en lista över vad som ska vara klart i skolan innan jag går på jullov. Om ni undrar varför jag läser två historia kurser så är det för att jag började samprogrammet i år efter att ha gått ett år på natur och jag har då tre kurser att läsa ifatt. Jag har då väldigt tur att det är två kurser som alla andra i min klass läser som jag inte behöver göra så jag läser bara ett ämne mer än dem. Och för er som inte vet vad FN-rollspelet är så kommer jag att publicera ett inlägg om det när det väl pågår. Vilket är i april tror jag...

Iallafall så är det en del som ska göras och som måste pluggas till och jullovet kan inte komma snabbt nog.